<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=965157016967398&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Brudekjole

Hvordan bør du behandle brudekjolen før bryllupet?

Brudekjole som henger i vindu, slik behandler du brudekjolen før bryllupet

Det nærmer seg den store dagen. Slik får du kjolen til å se perfekt ut.

Selv om du egentlig skal gå opp kirkegulvet neste gang du har den på, er du kanskje fristet til å prøve den på en gang (eller tre). I så fall er det desto viktigere å behandle kjolen riktig. Hvordan tar du best vare på den, og hva må du gjøre med den før bryllupsdagen?

Stoffet avgjør behandlingen

Hva du bør gjøre kommer an på hva slags stoff kjolen er i. Noen stoffer er skjørere enn andre, men alle må såklart behandles med omhu. Chiffon, organza, crepe, georgette og chantilly-blonder må du være ytterst forsiktig med, disse tåler ikke mer enn lav varme uten damp. Satin, mikado, alencon-blonder og stretch-stoffer kan det brukes middels varme på. Høy varme kan kun brukes på bomull og lin. Selv om håndteringen varierer, finnes det flere generelle råd du kan følge:

1. Transport

Når du skal frakte kjolen, er det en fordel om du kan få gjort det uten at den brettes. Dette vil minske behovet for damping og pressing senere. Et tips er å legge ned setene i bilen, og legge kjolen utover dem.

PS: Husk alltid å ha kjolen i klesposen, også under transport. 

Finn den perfekte brudekjolen for deg. Book prøvetime hos Brudekjolen i dag.

2. Oppbevaring

Heng kjolen i et mørkt og kaldt rom, helst høyt fra en dørkarm eller lignende, slik at den ikke når gulvet. La kjolen henge i klesposen den kommer i. Du kan åpne den nederst for å la skjørtet puste, men om den går nedi bakken, bør du legge et håndkle under slik at den ikke samler masse støv fra gulvet. Er det lenge til du skal gifte deg, bør du vente med å åpne posen nederst.

3. Klargjøring

Kjolen har hengt til oppbevaring, og før den skal tas i bruk på den store dagen, må du klargjøre den. Tre dager i forveien bør du ta den ut av klesposen slik at den får henge rett ned uten press. På den måten får du bukt med det meste av rynker som den mot formodning skulle ha fått under oppbevaring.

Skulle du trenge å gå hardere til verks, kan du kan bruke en hånddamper, men vær forsiktig slik at du ikke skitner til kjolen. Ikke damp kjolen om den ikke trenger det eller stoffet ikke tåler det. Dette bør du spørre om i brudesalongen når du henter kjolen. For å være på den helt sikre siden, kan det være lurt å la noen profesjonelle ta seg av jobben med damping og pressing.

Hva om uhellet er ute?

Skulle du være så uheldig å søle på kjolen, eller at den er for rynkete til at du klarer å fikse det selv, kan du ta kontakt med brudesalongen du kjøpte kjolen i for å få tips til rensing. Trolig er den beste løsningen å dra på et godt renseri for å få behandlet kjolen. Da er du sikker på at saken er i trygge hender, og at profesjonelle tar seg av at kjolen din ser ut slik den skal på den store dagen.

New call-to-action

Monica Hjelvin

Skrevet av Monica Hjelvin, 04.10.18

Monica Hjelvin startet å jobbe på Brudekjolen i 2001 og er i dag eier og daglig leder av butikken. Hun har stor interesse for trender innen brudemoter, og reiser årlig til Barcelona for å holde seg oppdatert innen det siste fra bruekjolenes metropol. Monica har også drevet med toppidrett i mange år, og har sølv i VM i selskapsdans.

Om Brudekjolen

Brudekjolen har drevet salg av brudekjoler siden 1998. Våre ansatte har bakgrunn fra søm og design, og reiser flere ganger i året til blant annet Milano og Barcelona på jakt etter det moderne norske bruder ønsker seg.

Vi er alle er unike, både i fasong og smak - og hos oss er alle velkomne. Vi ønsker å bidra til at du får det drømmebryllupet du fortjener!

Motta nyhetsbrev

Siste innlegg

Finn drømmekjolen!

Første prøvetime koster kr 390,-. Oppfølgingstimer er gratis deretter. Timer som avbestilles 24 timer eller færre før en prøvetime, faktureres. (Er det ikke mulig å klikke/velge er det fullbooket – ta kontakt for å sjekke evt. avbestillinger.)