<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=965157016967398&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Brudekjole

5 gode grunner til å aldri kjøpe brudekjole på nett

Trist brud foran venninner. Ikke kjøp brudekjole på nett.

Hvert år gjøres denne tabben av mange: de kjøper brudekjole på internett.

Vi forstår at det kan være en forlokkende idé, kjolen ser helt lik ut på bildet, og den er så mye billigere, men når den kommer i posten forstår du hvorfor den var så billig.

Vi har sett på de fem viktigste grunnene til at du aldri må finne på å kjøpe brudekjole på internett.

1. Kjolen passer deg ikke

Brudekjole er blant de mest personlige kjøpene du kan gjøre, og det er en grunn til at det finnes egne prøvetimer med konsulenter som har spesialisert seg i å finne den riktige kjolen til deg.

Valget av brudekjole har mye å gjøre med hva som passer deg og din kropp, og det vet du jo ikke før den prøves på. Selv da må det ofte gjøres endringer for at kjolen blir perfekt, den må som regel sys inn eller ut for å sitte slik den skal.

Hvis du bestiller kjolen over nett kommer den mest sannsynlig til å ikke passe deg. Nå tar vi kanskje litt hardt i, men det er sannheten. Det betyr ikke at det ikke finnes unntak. Det finnes de som har gjort et kjøp de er fornøyd med over nett. Men det finnes også folk som vinner i lotto, det betyr ikke at alle gjør det, og hvis du ikke vinner i lotto, har du egentlig kastet penger ut av vinduet.

 

Finn den perfekte brudekjolen for deg. Book prøvetime hos Brudekjolen i dag.


2. Dårlig kvalitet

En god brudekjole er laget av godt stoff. Mange nettaktører bruker dårlig stoff som knapt tåler noe, og som ikke ser bra ut eller slik de har blitt fremstilt på bildene. Jo billigere nettbutikk, desto større er sjansen for at kvaliteten er dårlig, og at du ikke vil være fornøyd med kjolen.  

Brudekjolestoff er allerede ofte ganske skjørt, så du kan tenke deg hvordan de dårlige kopiene er.

Som alle ved alle andre ting du kjøper, får du også det du betaler for når du kjøper brudekjole, og da vil du vel helst ha noe som ikke revner i løpet av den store dagen.

3. Lang ventetid

Brudekjoler kan ta lang tid å få bestilt fra fysiske brudesalonger, men seriøse aktører kan gi deg et tydelig estimat. Det er vanskeligere å forholde seg til nettaktører, som kan gjemme seg bak PC-skjermen, i tillegg kan du ikke troppe opp på døra deres for å klage på for sen levering.

Enda verre blir det om du skal sende brudekjolen tilbake for endringer, noe du som sagt nesten alltid vil trenge om du bare har valgt fra en nettkatalog. Dette er uhyre upraktisk å gjøre via post, ettersom det både er tidkrevende og dyrt.

4. Virkeligheten stemmer ikke med bildene

Her har vi hovedgrunnen. Det finnes nemlig egne Facebook-sider og listeartikler dedikert ene og alene til skrekkhistorier om brudekjoler kjøpt på nett. Her vises det frem bilder av kjolen slik den var fremstilt i nettkatalogen, og slik den faktisk så ut ved levering.

Det er veldig morsomt å se de heslige kreasjonene som ligner noe fra et barns halloweenkatalog, helt fram til du selv er den som mottar en slik kjole like før ditt eget bryllup.

Så, hva prøver vi å si egentlig? Jo, pass på, det er mange nettaktører som finner vakre bilder, produserer en billig kopi og ler hele veien til banken. Ikke gå i en slik felle, det er mye viktigere å forsikre deg om at du får den kjolen du fortjener å ha på den store dagen.

5. Ikke beskyttet av forbrukerkjøpsloven

En siste grunn til å være skeptisk til å netthandle brudekjolen, er opphøret av beskyttelsen fra forbrukerkjøpsloven. Mange av sidene på nettet som selger brudekjoler er ikke norske eller definert som juridisk norske, de ligger rett og slett i andre land selv om de ser norske ut.

Disse sidene er vanskelige å forholde seg til om noe galt skulle skje, slik det ofte gjør med kjoler kjøpt over nettet. Og ofte er du ikke lenger beskyttet av loven. Men om du kjøper kjolen din i en salong er du fullt ut beskyttet av forbrukerkjøpsloven om noe skulle gå galt.

New call-to-action

Monica Hjelvin

Skrevet av Monica Hjelvin, 09.02.18

Monica Hjelvin startet å jobbe på Brudekjolen i 2001 og er i dag eier og daglig leder av butikken. Hun har stor interesse for trender innen brudemoter, og reiser årlig til Barcelona for å holde seg oppdatert innen det siste fra bruekjolenes metropol. Monica har også drevet med toppidrett i mange år, og har sølv i VM i selskapsdans.

Om Brudekjolen

Brudekjolen har drevet salg av brudekjoler siden 1998. Våre ansatte har bakgrunn fra søm og design, og reiser flere ganger i året til blant annet Milano og Barcelona på jakt etter det moderne norske bruder ønsker seg.

Vi er alle er unike, både i fasong og smak - og hos oss er alle velkomne. Vi ønsker å bidra til at du får det drømmebryllupet du fortjener!

Motta nyhetsbrev

Siste innlegg

Finn drømmekjolen!

Første prøvetime koster kr 390,-. Oppfølgingstimer er gratis deretter. Timer som avbestilles 24 timer eller færre før en prøvetime, faktureres. (Er det ikke mulig å klikke/velge er det fullbooket – ta kontakt for å sjekke evt. avbestillinger.)