<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=965157016967398&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Brudekjole

Hvor mye koster en brudekjole?

Glamorøs brudekjole - hva koster en brudekjole?

Et av spørsmålene når du gifter deg er hvor stort budsjettet skal være. Sammen med ringer og bryllupsfesten er brudekjole en av de største budsjettpostene. Men hvor mye koster egentlig en brudekjole?

I planleggingen frem mot bryllupet har du sikkert sett deg ut noen inspirerende kjoler på Instagram, Pinterest eller i et TV-program. Men kjolene du ser på for eksempel Say Yes to the Dress koster ofte like mye som vi i Norge bruker på et helt bryllup, så for de fleste er ikke det en prisklasse de trenger å forholde seg til. Det betyr imidlertid ikke at du skal la være å investere i en kvalitetskjole – de trenger bare ikke å koste 100.000 kroner.

Brudekjoler varierer selvfølgelig i pris – som alt annet. Men vi pleier å si at du minimum bør sette av 15.000 kroner til selve kjolen.

Finn den perfekte brudekjolen for deg. Book prøvetime hos Brudekjolen i dag.

Husk skredderen

I budsjettposten for brudekjole er det også viktig å sette av mer penger enn bare prisen av selve kjolen, slik den henger i butikken. De aller aller fleste behøver tilpassing hos skredder. Mengden tilpassing varierer fra person til person og kjole til kjole. Det gjør at prisen for skredder også varierer. Derfor er det vanlig (og ikke minst viktig) å sette av penger til denne posten.

Skredder som klipper i brudekjole.

Sett av penger til tilbehør

For å unngå uforutsette utgifter er det smart å sette opp tilbehør sammen med brudekjole i budsjettet. Disse utgiftene er ikke like store som selve brudekjolen, men det er veldig fint å ha dem planlagt i budsjettet. Nedenfor har vi sett på hvilket tilbehør du bør huske på i budsjetteringen.

Sko

Sko er et viktig tilbehør til kjolen, med litt ekstra planlegging kan du nemlig slå to fluer i én smekk: Ved å kjøpe et par sko som ikke bare matcher brudekjolen, men som også kan brukes etterpå, har du spart deg for utgiftene til et par finsko. Brudeskoene er altså en god mulighet til å skaffe seg et par flotte sko du kan bruke i lang tid fremover.

Underskjørt

For noen kjoletyper, som a-line og ballgown, er det viktig å ha underskjørt med spiler. Dette gjør det lettere å gå og å bevege seg. Dessuten støtter underskjørtet opp og holder på fasongen til kjolens skjørt.

Underskjørt kan også brukes om du ønsker mer fylde på kjolen. Husk derfor å budsjettere for dette om du enten har en kjole som behøver underskjørt, eller om du har lyst på mer fylde.

Hårpynt/slør

Hårpynt og slør er prikken over den velkjente i-en. Det er ofte først når den vordende bruden tar på seg sløret at tårene kommer frem, og at hun føler seg som en virkelig brud.

Det er ikke alle som ønsker å ha slør, eller velger kjoler som slør passer til. Da er det fint å kunne benytte seg av hårpynt i stedet. Her er det mye å velge mellom. Det vanligste er kammer, diademer, spenner, blomster og den bohemske blomsterkransen.

Undertøy
Hvis du har undertøy du ønsker å bruke under kjolen, må dette også inn i kjoleposten i budsjettet. Det er ikke alle kjoler som trenger et spesielt undertøy, men noen gjør det. Hvis du for eksempel har valgt en kroppsnær kjole, behøves det ofte et nude sømløst undertøy. Uansett er det smart å sette av penger til undertøy sammen med kjolen, så har du samlet budsjettposten for antrekk ett sted.

New call-to-action

Monica Hjelvin

Skrevet av Monica Hjelvin, 05.04.18

Monica Hjelvin startet å jobbe på Brudekjolen i 2001 og er i dag eier og daglig leder av butikken. Hun har stor interesse for trender innen brudemoter, og reiser årlig til Barcelona for å holde seg oppdatert innen det siste fra bruekjolenes metropol. Monica har også drevet med toppidrett i mange år, og har sølv i VM i selskapsdans.

Om Brudekjolen

Brudekjolen har drevet salg av brudekjoler siden 1998. Våre ansatte har bakgrunn fra søm og design, og reiser flere ganger i året til blant annet Milano og Barcelona på jakt etter det moderne norske bruder ønsker seg.

Vi er alle er unike, både i fasong og smak - og hos oss er alle velkomne. Vi ønsker å bidra til at du får det drømmebryllupet du fortjener!

Motta nyhetsbrev

Siste innlegg

Finn drømmekjolen!

Første prøvetime koster kr 390,-. Oppfølgingstimer er gratis deretter. Timer som avbestilles 24 timer eller færre før en prøvetime, faktureres. (Er det ikke mulig å klikke/velge er det fullbooket – ta kontakt for å sjekke evt. avbestillinger.)