<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=965157016967398&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Brudekjole

Velg riktig brudekjole for din kroppsfasong

Velg riktig brudekjole for din kroppsfasong

Brudekjoler er som kvinner – de kommer i alle mulige former og fasonger. La oss hjelpe deg med å velge riktig kjole for din fasong.

Vi er alle ulike, og det er vi veldig glade for, for tenk hvor kjedelig det hadde vært om alle var like. Hemmeligheten bak å finne den perfekte brudekjolen er ikke å bare gå etter det som passer, men å finne kjolen som fremhever dine aller beste sider.

 

Finn den perfekte brudekjolen for deg. Book prøvetime hos Brudekjolen i dag.


Hvilken kroppsfasong har du?

Det første skrittet for å finne drømmekjolen er å vite hvilken kroppsfasong du har. Forskjellige kjoler passer til forskjellige kropper. Som regel deler vi kroppstypene inn i følgende varianter:

Rett

Hvis skuldre, bryst, hofter og midje har omtrent samme bredde.

Pære

Hvis hoftene er bredere enn skuldrene og/eller brystpartiet ditt.

Invertert triangel

Hvis skuldrene og/eller brystpartiet er bredere enn hoftene.

Timeglass

Hvis skuldre, brystparti og hofter er omtrent like brede, men midjen er minst 25 prosent smalere enn hoftene.

Petite

Betyr rett og slett at du er liten av vekst, og kan forekomme sammen med alle kroppstypene ovenfor.

Hvilken brudekjole passer din fasong?

Ulike brudekjolefasonger

Rett

Har du en rett fasong, vil du gjerne ønske deg en kjole som fremhever de formene du har, og gjerne jukse deg til enda mer. Det gjøres ved å velge kjoler med litt ekstra volum rundt bryst og hofter. En ballkjole vil for eksempel gjøre det umulig å se at du har smale hofter.

Anbefalte kjoletyper: Empire, A-line og ball gown.

Pære

For å dempe hoftene fungerer det godt med kjoler som utvider seg fra midjen og videre mot gulvet omtrent som en «A». Videre kan du trekke mer oppmerksomhet mot den smalere overkroppen din ved hjelp av en V-neckline og litt ekstra detaljer og stoff.

Anbefalte kjoletyper: A-line og empire.

Invertert triangel

Hvis du liker å vise kløft, kan vi glede deg med at din kroppstype kanskje er den som kler det aller best. Om du er litt mer beskjeden, er det likevel fint å åpne litt opp rundt halsen med en rund (scoop) neckline. Ellers ønsker du å fokusere detaljer og volum på kjolen rundt hoftene, for å veie opp mot en bred overdel.

Anbefalte kjoletyper: Ball gown og havfrue/trompet.

Timeglass

Siden du allerede kommer med mye former fra naturens side, handler ditt kjolevalg mest om å fremheve dem du har. Tettsittende kjoler blir dermed en naturlig vinner, så vi håper du ikke er altfor sjenert.

Anbefalte kjoletyper: Havfrue/trompet og sheath.

Petite

Mange tror at petite vil si at du er veldig tynn, men det handler faktisk bare om høyde. Petite kvinner kommer i alle former, så rådene over gjelder fremdeles for deg som er petite. Det du må tenke på i tillegg er at du ikke velger for mye rysjer og tyll som gjør at du forsvinner i kjolen, og gjerne velge noe med høyt liv slik at du selv virker høyere.

Anbefalte kjoletyper: Havfrue/trompet og sheath.

New call-to-action

Monica Hjelvin

Skrevet av Monica Hjelvin, 05.03.18

Monica Hjelvin startet å jobbe på Brudekjolen i 2001 og er i dag eier og daglig leder av butikken. Hun har stor interesse for trender innen brudemoter, og reiser årlig til Barcelona for å holde seg oppdatert innen det siste fra bruekjolenes metropol. Monica har også drevet med toppidrett i mange år, og har sølv i VM i selskapsdans.

Om Brudekjolen

Brudekjolen har drevet salg av brudekjoler siden 1998. Våre ansatte har bakgrunn fra søm og design, og reiser flere ganger i året til blant annet Milano og Barcelona på jakt etter det moderne norske bruder ønsker seg.

Vi er alle er unike, både i fasong og smak - og hos oss er alle velkomne. Vi ønsker å bidra til at du får det drømmebryllupet du fortjener!

Motta nyhetsbrev

Siste innlegg

Finn drømmekjolen!

Første prøvetime koster kr 390,-. Oppfølgingstimer er gratis deretter. Timer som avbestilles 24 timer eller færre før en prøvetime, faktureres. (Er det ikke mulig å klikke/velge er det fullbooket – ta kontakt for å sjekke evt. avbestillinger.)