<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=965157016967398&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tilbehør

Slik velger du riktig brudeslør

Hvilket brudeslør passer for deg? Her har vi samlet 5 tips som kan komme til god hjelp.

Å ha brudeslør eller ikke ha brudeslør; det er spørsmålet.

Brudesløret gjorde sitt inntog i Europa på 1600-tallet. Det kom opprinnelig fra østlige land og kulturer, og slørets historie er like lang som brudekjolens. Betydningen av sløret var i mange tradisjoner knyttet til brudens jomfruelighet. I andre kulturer var det viktig at bruden ikke ble sett av sin kommende ektemann før ekteskapet var inngått. I dag ser de fleste på brudesløret som et flott tilbehør, som perfekt kan komplementere brudekjolen.

Ikke alle velger å ha brudeslør. De fleste kan derimot ha det, og det vil se utrolig flott ut. Du skal velge en ganske så vågal kjole designmessig for at den ikke skal passe til slør i det hele tatt. Vi oppfordrer deg til å prøve – brudesløret gjør ikke antrekket på bryllupsdagen, men kan tilføre noe helt spesielt.

Det finnes en rekke varianter brudeslør i forskjellige lengder. Dette er våre beste tips til å velge riktig:

1. Lengden på sløret

Du har allerede funnet brudekjolen, og skal nå finne det sløret  du synes passer best. Det kanskje aller viktigste å starte med, er lengden på sløret. Når du er i brudesalongen og prøver kjolen på første gang etter at den er levert av produsenten, bør du gå i gang med å finne slør.Du bør teste mange ulike lengder. På den måten finner du ut hva som passer best til silhuetten din. Det siste du ønsker er å velge et slør som roter til linjene i silhuetten. De mest vanlige lengdene er:

Birdcage

Dette er et slør som passer skikkelig godt til kjoler som har en femtitallsstil. Ofte vil ikke disse kjolene passe så godt til vanlige slør, så dette er det perfekte alternativet i mange av disse tilfellene.

Finn den perfekte brudekjolen for deg. Book prøvetime hos Brudekjolen i dag.

Blush

Et litt lengre slør, som dekker ansiktet, men ikke mer. Passer til mange forskjellige kjoler, men er nok som birdcage ekstra kult til en femtitallslook.

Albuelengde

Som navnet tilsier, går dette sløret ned til albuene – en lengde som gir deg litt slør å leke deg med, men ikke stjeler for mye fokus fra kjolen.

Fingertupp

Et av de mest populære slørene. Det passer til mange stiler, enten til den rolige eller elegante kjolen, men også til kjoler som tar mer plass.

Kapell

Et langt slør, som skal være like langt som brudekjolen din. Det er mer formelt enn de foregående og kortere. Her må det matches med kjole selvfølgelig; det er ikke alle kjoler som passer et slikt slør.

Katedral

Ønsker du å virkelig ta sløret helt ut, er dette varianten å gå for. Katedralsløret skal være like langt som etterslepet på kjolen din, og er enda mer formelt enn kapellsløret. Står kjolen i stil, kan dette være en vakker løsning.

2. Budsjett

Hvor mye skal du bruke på sløret? Selv om et slør kan være et lite stykke stoff, betyr det ikke at det er billig. Hvis du vet hvor mye du ønsker å bruke, vil det være en god pekepinn på hvilke slør du burde prøve sammen med kjolen.

3. Frisyren på bryllupsdagen

Det er kanskje en selvfølge, men vi tar det med likevel. Hva slags frisyre skal du ha når du går opp kirkegulvet? Dette kan være førende for hva slags slør du bør velge. Her kan du både snakke med frisøren og de i brudesalongen, og få gode tips til hva som passer best til frisyren du har valgt.

4. Prøv mange forskjellige slør

Du ønsker å gå for et slør som gir kjolen noe ekstra, men som ikke overskygger kjolen. Skal du finne det perfekte sløret, kan det være lurt å prøve mange forskjellige, i tillegg til mange ulike lengder. Da får du sett hva som virkelig passer, og hva som ikke passer like godt.

5. Matchende farge

Et siste viktig tips er å finne et slør i samme farge som brudekjolen. Dette gjelder i nesten alle tilfeller. Skal du ha et vintageslør, kan du være litt mindre streng på å finne nøyaktig samme farge som kjolen. Har du for eksempel arvet et nydelig slør fra mor eller bestemor, bør du heller bruke det som det er, så lenge det matcher relativt godt med kjolens stil og farge.

New call-to-action

Monica Hjelvin

Skrevet av Monica Hjelvin, 13.11.18

Monica Hjelvin startet å jobbe på Brudekjolen i 2001 og er i dag eier og daglig leder av butikken. Hun har stor interesse for trender innen brudemoter, og reiser årlig til Barcelona for å holde seg oppdatert innen det siste fra bruekjolenes metropol. Monica har også drevet med toppidrett i mange år, og har sølv i VM i selskapsdans.

Om Brudekjolen

Brudekjolen har drevet salg av brudekjoler siden 1998. Våre ansatte har bakgrunn fra søm og design, og reiser flere ganger i året til blant annet Milano og Barcelona på jakt etter det moderne norske bruder ønsker seg.

Vi er alle er unike, både i fasong og smak - og hos oss er alle velkomne. Vi ønsker å bidra til at du får det drømmebryllupet du fortjener!

Motta nyhetsbrev

Siste innlegg

Finn drømmekjolen!

Første prøvetime koster kr 390,-. Oppfølgingstimer er gratis deretter. Timer som avbestilles 24 timer eller færre før en prøvetime, faktureres. (Er det ikke mulig å klikke/velge er det fullbooket – ta kontakt for å sjekke evt. avbestillinger.)